Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Prăjitură de ciocolată și căpșuni

REŢETA ZILEI: Prăjitură de ciocolată și căpșuni

Ce vă trebuie? 300 g căpșuni, 250 g unt nesărat, 200 g ciocolată neagră, 300 g zahăr, 100 g făină, 50 g cacao praf de copt, 4 ouă, 150 g miez de nucă.

Cum se prepară? Cuptorul se preîncălzește la 1800C. Căpşunile mari se taie jumătăți (cele mici rămân întregi), se tăvălesc prin zahăr și se lasă la temperatura camerei jumătate de oră, ca să-și lase zeama. Untul și ciocolata se topesc la baie de abur. Se înglobează pe rând praful de cacao, miezul de nucă, făina cu o jumătate de linguriță de praf de copt și, la final, zahărul.

Într-un bol, separat, se bat bine cele patru ouă până se fac spumă. Se toarnă apoi în coca de prăjitură și se amestecă până la omogenizare. Forma de copt se tapetează cu hârtie de copt. Căpșunile se scutură de zahăr și se scurg din zeamă. Se pune la fund un strat de căpșuni mici, întregi. Se toarnă un strat de ciocolată, apoi unul de căpșuni și tot așa până când la suprafată vor rămâne cele mai mari jumătăți de fruct. Se dă la cuptorul încins pentru 25 de minute. Se scoate din cuptor, chiar dacă pare cleioasă la mijloc. Se lasă la rece, apoi, după ce s-a răcorit, se pune la frigider. Se servește rece. Se ornează după fantezia fiecăruia.