Ce vă trebuie? Pentru aluat: 15 linguri făină, 15 linguri apă minerală, 7 linguri ulei, 50 g margarină+ 2 linguri făină. Pentru umplutură: 200g ciuperci conservate, 150g mazăre, 2 linguri de ulei, sare, piper, rozmarin, maghiran. Pentru sos: 50ml ulei, 50 g făină sau amidon, 450 ml apă sau supă de legume.
Cum se prepară? Se face un aluat din făină, ulei şi apă minerală, se amestecă separat margarina cu cele două linguri de făină până se obţine o compoziţie cremoasă. Se pudrează planşeta cu făină şi se întinde aluatul într-o singură foaie (nu prea mare).
Pe foaie întindem uniform compoziţia cremoasă, rulăm şi dăm la rece cca 30 min.
Ciupercile şi mazărea se înăbuşă în 2 linguri de ulei la foc mic, adăugând şi puţină apă. După ce se răceşte se amestecă cu sosul iar condimentele, sarea şi piperul se pun după gust.
Împărţim aluatul în două părţi egale şi facem două foi. Tava se pregăteşte cu hârtie pentru copt şi se aşează prima foaie apoi umplutura peste care aşezăm cea de-a doua foaie. Ungem plăcinta cu ulei şi putem presăra susan sau mac.
Se coace în cuptorul încălzit, la foc mic timp de 45 min.
Poftă bună!
Lasă un comentariu