Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pește rasol

Ce vă trebuie? 8 file de pește (cod, șalău, merluciu), 2 morcovi, 2 cepe, 1 felie țelină, 1 foaie de dafin, 1/2 linguriță boabe piper, 2 linguri oţet. Pentru garnitură: cartofi natur stropiți cu unt și presărați cu pătrunjel verde.

Cum se prepară? Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15 minute. Punem la fiert morcovii tăiați felii cu ceapa tăiată în sferturi, iar felia de țelina întreagă. După 15 minute de fiert legumele adăugăm boabele de piper și foaia de dafin și mai lăsăm 5 minute. După alte 5 minute adăugăm un praf de sare și 2 linguri de oțet (oțetul face ca peștele să nu se destrame în timpul fierberii).

Adăugăm peștele și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute la foc mic.

Servim imediat cu garnitura preferată, dar cea mai indicată sunt cartofii natur.

Poftă bună!