Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Muşchi de porc cu linte şi varză roşie

Ce vă trebuie? 600 g muşchi de porc, 500 g unt, 1 legătură busuioc, 300 g linte, 100 g muguri de pin, 200 g varză roşie, sare, piper.

Cum se prepară? Mugurii de pin se mărunţesc şi se pun într-o tigaie fără grăsime. Se prăjesc uşor şi se dau deoparte. La mixer se pun 40 g de unt şi se mixează pentru a obţine o spumă în care se adaugă busuiocul mărunt tocat şi mugurii de pin mărunţiţi. Carnea se freacă bine cu sare şi piper.

Untul rămas se pune pe o bucată de folie de aluminiu şi peste el se aşează carnea. Se rulează usor cu ajutorul foliei, pentru ca toată carnea să primească unt, se înfăşoară în folie, care se strânge la capete, şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se desface folia şi se lasă încă 10 minute să devină auriu, frumos rumenit.

Se serveşte cu linte fiartă şi călită apoi în puţin ulei, alături de varza roşie şi sosul de unt.

Poftă bună!