Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Musaca de legume

Ce vă trebuie? 250 gr orez, 250 gr mazăre, 5-6 cartofi mari, 3 morcovi, o ceapă, 200 gr smântână, 2 ouă, vegeta sau praf de legume deshidratate, mărar, câteva linguri de ulei, pesmet, unt pentru a tapeta vasul.

Cum se prepară? Se spală cartofii şi se pun la fiert ca atare. Într-o oală încăpătoare se pune în 3 linguri de ulei ceapa la călit. Morcovii se taie rondele şi se adaugă şi ei. Când s-au călit, se adaugă cana de orez, se amestecă bine câteva minute iar apoi se pun 3 căni de apă şi mazărea. Se potriveşte de sare, piper şi vegeta şi se lasă la foc mic să fiarbă până când scade complet apa şi arată ca un pilaf. Ai grijă către final căci se lipeşte uşor de oală şi trebuie amestecat.

Când s-au făcut cartofii (se încearcă cu furculiţa), se curăţă de coajă şi se taie rondele.

Separat, se unge un vas de yena cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se pune pe fundul vasului un strat de cartofi rondele, apoi pilaful. Se amestecă smântâna cu oul şi mărarul şi se toarnă peste pilaf. La sfârşit, se mai pune un strat de cartofi tăiaţi rondele. Se mai presară un strat fin de pesmet şi se stropeşte cu puţin ulei. Se dă la cuptor pentru 30-40 de minute până când se rumenesc cartofii.

Poftă bună!