Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Lasagna Bolognese

Ce vă trebuie? foi de lasagna; ulei sau unt pentru tavă; 100 gr parmezan. Pentru sos bolognese: 1.5 kg carne tocată de vită; 1 morcov; 3 fire de cimbru; 500 gr roşii din conservă; 1 ceapă; 1 foaie dafin; 1 lingură ulei de măsline; 1 cană suc de roşii. Pentru sos bechamel: 1 lingură unt; 300 ml lapte; 1 praf nucşoară; 1 lingură făină; sare şi piper.
Cum se prepară? Foile de lasagna se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pregătim apoi sosul bolognese: ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade, apoi se pun la călit într-o lingură de ulei. Adăugăm dafinul, cimbrul şi carnea. După ce carnea şi-a schimbat culoarea se adaugă roşiile şi sucul de roşii. Lăsăm pe foc până se îngroaşă puţin sosul. La final scoatem dafinul din compoziţie.
Pregătim şi sosul bechamel: untul se topeşte, apoi se adaugă făina încet, amestecând bine. Când făina capătă o culoare aurie se adaugă şi laptele, amestecând energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe. Asezonăm cu sare, piper şi nucşoară. Lăsăm pe foc până când se îngroaşă sosul.
Într-o tavă unsă cu ulei sau unt se pune mai întâi un strat de paste, apoi unul de carne şi unul de bechamel. Mai punem un strat de paste, carne şi bechamel. Continuăm cu încă un strat de paste, iar la sfârşit bechamel (ultimul strat nu trebuie să mai aibă sosul cu carne). Dăm la cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cu 15 minute înainte de a scoate din cuptor radem parmezanul deasupra.
Poftă bună!