Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Lasagna alla Bolognese

Ce vă trebuie? o cutie foi de lasagna, carne tocată de porc, carne tocată de vită, 2 cepe medii, 2 morcovi, câteva ciuperci (3 mâini de ciuperci), 250 ml vin roşu, puţin ulei pentru prăjit carnea, condimente după gust, 250 g suc de roşii, 100 g parmesan, 200 g mozzarella. Pentru sosul Bechamel: un sfert pachet de unt (50 g), 2-3 linguri făină.

Cum se prepară? Prima dată preparăm sosul Ragu: se taie ceapa şi morcovii mărunt. Se pune ceapa şi morcovii la călit în puţin ulei sau unt. După 5 minute adăugăm şi carnea tocată şi ciupercile. Atunci când carnea s-a făcut pe toate părţile şi şi-a schimbat culoarea adăugăm vinul roşu. Lăsăm pe foc mediu până când alcoolul s-a evaporat de tot. Condimentam sosul ragu după gust şi adăugăm sosul de roşii. Lăsăm pe foc până când sosul scade. Se ia umplutura de pe foc şi se lasă deoparte să se răcească.

Între timp se prepară sosul béchamel: într-o tigaie potrivită se topeşte untul şi se adaugă făina încetul cu încetul. Se amestecă constant pentru a nu se face cocoloaşe. Se adaugă lapte şi se subţiază sosul, până când este îndeajuns de mult (depinde şi de tava pe care o foloseşti pentru lasagna).

Mai întâi se unge tava cu puţin ulei şi se tapetează cu făină. Se pune primul strat de foi de lasagna, iar deasupra amestecul ragu. Se presară parmezan şi mozarella, iar deasupra sos bechamel.

Randul doi, la fel: foi de lasagna, ragu, parmezan, mozarella, bechamel. Poţi să pui câte rânduri vrei. La sfârşit se acoperă lasagna cu mozarella, parmezan, ciuperci tăiate felii mari şi sos bechamel din abundenţă.

Se bagă la cuptorul deja încins, la foc mediu, şi se lasă 20 de minute.

Poftă bună!