Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Friptură de miel cu usturoi, vin şi rozmarin

Şi pentru că este ziua de Paşte, vă îndemnăm să pregătiţi o delicioasă friptură de miel cu usturoi şi rozmarin. Reţeta nu este complicată! În primul rând aveţi nevoie de o bucată de pulpă de miel, 1 lingură de boia dulce, 1 linguriţă de piper măcinat, 2 linguri de rozmarin, 3-4 căţei de usturoi, 2 linguri de oţet balsamic şi 1 lingură de sare mare. De asemenea, pentru sos aveţi nevoie de 100 de ml. de vin roşu, 1 lingură de zahăr brun şi câteva fire de rozmarin verde.

Cum se prepară? Pentru început se pune într-un castronel sarea, usturoiul tocat mărunt, rozmarinul, boiaua, piperul şi oţetul balsamic şi se amestecă bine până ce devine o pastă omogenă. Cu această pastă se unge bine pulpa de miel, apoi se aşează în tava în care se va coace, se acoperă cu foile de aluminiu şi se lasă, timp de o oră, la marinat.

Între timp, se încinge bine cuptorul, iar după ce a trecut o oră, se pune în tava o ceaşcă de apă fierbinte şi bagă tava la cuptor, nu înainte de a o acoperi cu folie de aluminiu.

După circa 45 de minute se dă folia de aluminiu la o parte şi se unge carnea cu sosul din tavă. Friptura se mai lasă la cuptor circa 15 minute pentru a se rumeni.

Pentru sos trebuie să adăugaţi în tava în care s-a fript mielul vinul roşu. Se pune tava pe foc iute la aragaz şi se dă în clocot, se adaugă zaharul brun şi se fierbe până se reduce la jumătate. Se taie friptura felii, se adaugă sosul şi o puteţi servi cu o porţie de cartofi.

Poftă bună!