Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Frigărui de porc

Ce vă trebuie? 600 g muşchiuleţ de porc, 1 măr, 100 g caise uscate, câteva fire cimbru proaspăt, 60 ml ulei, 1 linguriţă maghiran uscat, sare, piper, 200 g smântână, 1 lingură miere, 200 ml vin alb, salată verde şi roşie.

Cum se prepară? Speli muşchiuleţul, îl cureţi de pieliţe, îl usuci şi îl tai cubuleţe egale. Speli mărul, îi scoţi seminţele şi îl tai cubuleţe aproximativ egale cu cele de carne.

Speli şi scurgi caisele şi mărul. Introduci alternativ pe beţele de frigărui bucăţi de carne, mere şi caise. Pentru sos, amesteci bine cimbrul tocat cu jumătate din ulei şi maghiranul. Stropeşti frigăruile cu sos şi le laşi să se odihnească 30 de minute. Condimentezi frigăruile cu sare şi piper, după gust, şi le prăjeşti pe toate părţile în uleiul rămas încins. Le scoţi şi le păstrezi calde.

Adaugi smântâna, mierea şi vinul în tigaia în care s-au prăjit frigăruile. Amesteci bine, laşi să fiarbă până scade puţin şi condimentezi cu sare şi piper. Speli salata, o laşi să se usuce şi o împarţi pe farfurii. Aşezi frigăruile şi asezonezi totul cu sosul de smântână.

Poftă bună!