Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ficat de viţel la tavă

Cum se prepară? 600 g ficat de viţel, 100 ml lapte, 100 ml vin roşu, sare grunjoasă, piper alb şi negru (boabe), 1 ceapă roşie, 1 ardei verde iute, 1 linguriţă boia dulce, 300 g agrişe, 70 g unt.

Cum se prepară? Se spală ficatul, se curăţă de pieliţe şi se taie felii potrivite. Acestea se ţin 30 de minute sau chiar o oră în lapte, să se înmoaie şi să capete o aromă deosebită. Se scoate ficatul din lapte, se trece printr-un jet de apă caldă şi se aranjează în tavă.

Se curăţă ceapa, ardeiul, se spală agrişele sau coacăzele şi se pun printre bucăţile de ficat. Se amestecă vinul cu 100 ml apă, cu untul topit şi se toarnă deasupra ficatului. Se condimentează cu piper, boia şi sare grunjoasă, se acoperă tava cu un capac şi se bagă în cuptorul încins.

Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, se ia capacul şi se mai lasă la rumenit câteva minute.

Poftă bună!