Ce vă trebuie? 1 ciolan afumat dezosat, 1 morcov, 1 ţelină, 2 cepe, 1 păstărnac, 3 cartofi mari, 1 ardei gras roşu, 1 l zeamă de varză, 2 linguri pastă de tomate, 1 ou, leuştean, sare, ulei.
Cum se prepară? Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se lasă să fiarbă.
Când carnea e aproape fiartă (ciolanul afumat dezosat fierbe repede), se adaugă cartofii şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic până ce cartofii sunt gata, apoi se adaugă zeama de varză încălzită,pasta de tomate şi se aşteaptă să dea într-un clocot, apoi se drege ciorba cu oul bătut. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. Se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată.
Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.
Poftă bună!
Lasă un comentariu