Acasă Sănătate REŢETA ZILEI: Ciorbă acră de potroace

REŢETA ZILEI: Ciorbă acră de potroace

Ce vă trebuie? 1 kg de măruntaie de pui (aripi, pipote, inimă, ficat, gât, piept pasăre), 1 ţelină mică, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel, 1 ardei gras, 1 ceapă mare, 50 g orez, 2 linguri de ulei, zeamă de varză acră/ 1 l borş /sucul de la 2 lămâi, 1 cană suc de roşii, 1 legătură leuştean, 1 legătură pătrunjel.

Cum se prepară? Curăţăm măruntâiele, le spălăm şi le opărim. Le punem la fiert în 2.5 l apă. Legumele le curăţăm şi le tocăm mărunt. Punem separat şi orezul la fiert. Călim ceapa puţin, apoi adăugăm legumele şi le călim împreună. Le punem peste carne după ce aceasta a fiert pe jumătate şi continuăm fierberea. Luăm spuma de câte ori este nevoie. Când măruntaiele şi legumele sunt aproape fierte, adăugăm sucul de roşii, zeama de varză sau borşul (fierte în prealabil) şi orezul. Mai lăsăm să fiarbă 5-10 minute, apoi punem leuşteanul şi sărăm.

Poftă bună!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.