Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Chipsuri din cartofi la cuptor

Ce vă trebuie? 2 cartofi mari, 2 linguri de ulei, sare, piper, chimion sau alte condimente (ierburi aromate, piper şi boia iute etc.).

Cum se prepară? Cartofii se spală şi se curăţă şi se taie cu feliatorul în discuri cât mai subţiri. Feliile se pun în apă foarte rece, se clătesc în mai multe ape şi se lasă în apă vreo 10 minute (ca să scăpăm de amidon). Apoi se scot pe un ştergar sau şerveţel şi se tamponează bine să nu rămâne feliile ude.

Feliuţele se aşează apoi într-o tavă, pe o foaie de copt şi se sărează şi se condimentează. Deasupra se stropesc cu foarte puţin ulei.

Se coc la 170°C circa 20 minute până se rumenesc.

Poftă bună!