Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primele simptome că FICATUL tău suferă! VEZI ACI

Dezmatul prilejuit de recentele sarbatori s-a dus, dar efectele persista? Esti obosit desi te odihnesti in exces? Ai dureri abdominale, greata, o anume paloare sau chiar ingalbenire a pielii?Deja te poti gandi ca ficatul tau suferea!

Alimentele grase, picante, băuturile alcoolice şi sucurile pe care le consumăm de sărbători ne solicitacel in mod agresiv ficatul, care are rolul de afiltra toxinele din sânge.

Care sunt principalele semne ale afectiunii ficatului?

Cel mai des întâlnit simptom este senzaţia de oboseală persistentă, care nu discapre nici când te odihneşti suficient. Mai poţi avea dureri abdominale sau icter (pielea galbenă). Dacă ai vărsături, greţă, lipsa poftei de mâncare sau febră, acestea sunt semnele unei boli hepatice mai grave, de exemplu o hepatită virală.

Cum se manifestă dischinezia biliară

Vezica biliară (fierea) este şi afectată de mesele copioase. Dacă a fost suprasolicitată de sărbători, împreună cu ficatul, este posibil să ai şi acum senzaţie de greaţă şi crampe la aproximativ 40 de minute după ce consumi grăsimi.

Ce ar fi bine sa faci?

Ai nevoie în primul rând de o alimentaţie echilibrată, fără excese, care să excludă grăsimile şi produsele foarte procesate, pline de E-uri. Pentru detoxifierea ficatului poţi folosi şi un supliment alimentar special, care ar trebui să conţină silimarină şi N-Acetil-Cisteina, de exemplu Total Cleanse Liver de la Secom.