Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PREFECTURA VÂLCEA: Un caz nou de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 2 iulie, se prezintă astfel: opt persoane în carantină instituționalizată, 1.214 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și șapte persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

Totodată, până în acest moment, 41 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar alte două persoane sunt internate în spitale din alte județe.

De la ultima informare de presă a fost înregistrat un caz nou de infectare cu virusul SARS-COV-2, fiind vorba de o persoană care în urma alterării stării generale s-a testat în cadrul unui laborator privat de analize medicale din județ. În urma rezultatului pozitiv, persoana a fost internată într-o unitate sanitară din judet. Momentan, starea persoanei este stabilă.

De asemenea, în această săptămână, în unitățile dedicate din județ au fost aduse șapte persoane diagnosticate pozitiv dintr-un județ limitrof, trei dintre acestea fiind internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului, au fost efectuate aproximativ 4.200 de teste.

Pentru recomandări și alte informații despre COVID-19, puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și care nu poate fi utilizată în caz de urgență. Informații legate de COVID-19 puteți primiși de la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la numerele de telefon: 0758 061 438 (non-stop) și 0250 747 720 (luni – vineri: 8-16).