Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Pârvu denunţă: Hrana la spitalul Mihăeşti se pregăteşte într-un WC pentru câini!

foto Vocea ValciiControverse mari la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, de marţi, 30 iunie 2015. Consilierul judeţean PSD Constantin Pârvu a scos la iveală o situaţie destul de gravă de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti, susţinând că acolo se prepară mâncarea bolnavilor într-un spaţiu inadecvat sau, cum spune el, într-un „WC pentru câini”.

Sigur, trebuie precizat că problemele de la acel spital sunt de mulţi ani şi este de neînţeles de ce abia acum se ia atitudine. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată şi iată că alesul judeţean Constantin Pârvu a ameninţat că, în cazul în care noua conducere a spitalului nu ia măsuri urgente, va face toate diligenţele necesare pentru ca unitatea spitalicească să fie închisă.

„Avem o problemă pe care vrem să o rezolvaţi cu maximă urgenţă. Există o hotărâre a Consiliului Judeţean prin care hrana la spital se pregăteşte într-un spaţiu adecvat, care la ora actuală este WC pentru câini. Este o hotărâre a Consiliului Judeţean din anii trecuţi, dacă vreţi v-o punem la dispoziţie. La ora actuală, hrana se serveşte între saloanele cu bolnavi, unde sunt mirosuri îngrozitoare de la bolnavii care suferă de boli de plămâni şi este inadmisibil ca dumneavoastră să continuaţi această strategie, de a îmbogăţi pe cineva, să aducă mâncarea şi să n-o preparaţi în spaţiul pe care îl aveţi special amenajat.

După ce am avut mai multe discuţii, nu mai este WC pentru câini, s-a închis. Vă rog cu maximă urgenţă şi celeritate să respectaţi hotărârea Consiliului Judeţean (…) Altfel, chem Sanepidul şi vă închide spitalul. Ce se întâmplă acolo este de domeniul trecutului şi mă mir că dumneavoastră susţineţi, ca un manager nou care veniţi acolo, să transformaţi spaţiul care este destinat pentru prepararea hranei în spaţii administrative. Dumneavoastră spuneţi că Consiliul Judeţean nu vă poate ajuta cu o sumă infimă pentru frigidere şi maşini de spălat? Hai să fim oameni serioşi” – a spus sindicalistul Pârvu.

Directorul se apără…

În discuţie a intervenit şi actualul director al Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti, Marius Lumineanu, care a recunoscut că actualele condiţii din unitate sunt precare, susţinând însă că încearcă să remedieze problemele cu ajutorul autorităţilor locale. „Cunosc situaţia încă de când am preluat funcţia de manager. Problema cu câinii comunitari este una foarte gravă, dar sunt două aspecte aici. Au fost întreprinse măsuri de stopare a înmulţirii animalelor fără stăpân, dar după această măsură au intervenit cetăţenii din localitate şi nu numai din localitate, inclusiv aparţinători ai pacienţilor, care aflaţi în vizită aruncă din maşină şi hrană, dar aduc şi câini şi îi lasă acolo. Am întreprins demersuri şi la Primăria Mihăeşti, a fost discutată în Consiliul Local Mihăeşti această problemă, o vom trata cu maximă importanţă. Referitor la bucătărie, într-adevăr, la momentul la care am preluat conducerea spitalului, era WC pentru câini. Nu vreau să acuz pe nimeni, eu sunt de principiul că ce a fost a fost, contează ce va fi şi să facem bine de acum încolo. Această bucătărie trebuia finanţată cu suma de aproximativ 600.000 lei. S-a ajuns la finanţare de 150.000 lei, deci este o diferenţă de aproximativ 450.000 lei (utilitate, frigidere, maşini de spălat, spaţii pentru depozitare. Această bucătărie nu are încălzire, curent electric, apă şi alte condiţii necesare. Va fi foarte dificil să trecem de acreditare cu hrana în aceste condiţii” – a spus managerul Spitalului Mihăeşti, Marius Lumineanu.