Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Păpădia, medicament şi delicatesă

Păpădia se foloseşte în unele boli ale ficatului, chiar şi în cazuri extreme de ciroză, deoarece măreşte secreţia biliară, prin aceasta putând determina modificarea metabolismului. Sucul de păpădie este un tonic puternic pentru ficatul leneş sau cu o funcţionare defectuoasă cauzată de abuzul de alcool sau de diete severe.

Având şi o acţiune diuretică, păpădia sporeşte eliminarea toxinelor din corp. În felul acesta, ea ajută în mod indirect la tratarea unor eczeme şi a altor boli de piele, a gutei, reumatismului, arterosclerozei, varicelor. Totodată, ceaiul de păpădie este indicat şi în combaterea obezităţii.

Este, de asemenea, utilizată pentru afecţiunile pancreasului, stomacului, splinei şi rinichilor, este o sursă importantă de potasiu şi poate completa pierderile acestui element din organism. Această plantă este utilizată şi în cazurile de anemie şi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, alină durerile reumatismale şi artrita.

Este un diuretic natural, iar specialiştii susţin că rădăcina acestei plante este cel mai bun laxativ.

Păpădia este contraindicată în cazul persoanelor suferinde de ulcer şi gastrită, deoarece poate stimula secreţia de acid gastric.

De asemenea, sucul care se află în tulpini poate provoca celor sensibili alergii, iar cei care au probleme cu retenţia de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă ca remediu naturist.