Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Obezitatea la copii a crescut

Excesul de greutate este atât de răspândit în Europa, în special în rândul tinerilor, încât riscă să devină „o nouă normă”, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie site-ul 20minutes.ch. În opinia directorului OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab, obezitatea câştigă teren din două motive: activitatea fizică insuficientă şi consumul de alimente bogate în zahăr, sare şi grăsimi.

Potrivit unui studiu desfăşurat în 53 de ţări, până la 27% din adolescenţii de 13 ani şi 33% din copiii de 11 ani sunt supraponderali. „Percepţia noastră asupra a ceea ce este normal s-a schimbat. Să fii supraponderal este văzut acum ca ceva obişnuit. Nu trebuie să mai lăsăm o generaţie să crească cu ideea că obezitatea este o nouă normă”, a afirmat oficialul, citat de Agerpres.

La nivelul copiilor de 11 ani, obezitatea este la cele mai înalte niveluri în Grecia, Portugalia, Irlanda şi Spania. La polul opus, ţările cu cei mai sănătoşi copii din acest punct de vedere sunt Olanda şi Elveţia, se arată în raportul OMS.