Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Menţiune pentru Crucea Roşie Vâlcea la naţionala „Sanitarii Pricepuţi”

În perioada 24 – 29 iulie, în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău, a avut loc Etapa Naţională a Concursului pentru Sănătate şi Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi”, organizată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă).

La concurs au praticipat 220 de elevi din clasele V-VIII, membri ai celor 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele SNCRR.

Echipajul de elevi de la Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Drăgăşani a reprezentat cu succes judeţul Vâlcea la etapa naţională a Concursului “Sanitarii Pricepuţi”. Elevii pregătiţi de doamna profesoara Gligorie Cristiana au avut un parcurs bun şi la etapele locală şi judeţeană a concursului cu acelaşi nume, concurs organizat de către filiala Vâlcea şi la care au participat circa 400 de elevi din tot judeţul, clasându-se la grupa de gimnaziu pe locul I. Echipajul este alcătuit din elevii: Drăguţ Nicolae Pantelimon, Dumitraşcu Loredana, Mirescu Ioana Teodora, Preda Ştefania şi Drăguţ Ioana Lucia.

Câştigătorii concursului au fost: echipajul Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu, jud Giurgiu – Locul I; echipajul Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Piteşti, jud. Argeş – Locul II; echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Vaslui, jud. Vaslui – Locul III, echipajul vâlcean obţinând menţiune.

Juriul de concurs al etapei naţionale a fost format din reprezentanţi ai Sediului Central al SNCRR, I.G.S.U., Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii iar probele au fost una teoretică şi una practică (în care echipajele au acordat primul ajutor uneia sau mai multor victime “special pregătite” în acest sens, pentru a reda cât mai fidel cazuri de accidente reale).

„Am avut incredere că se vor comporta bine la etapa naţională pentru că am organizat un concurs destul de ridicat ca nivel atât la etapele locale dar şi la cea judeţeană. De altfel, noi am mai efectuat pregătiri suplimentare cu acest echipaj atât la Drăgăşani cât şi în Călimăneşti, unde a avut loc tabăra de instruire în acordarea de prim ajutor, participând 60 de persoane. Sincer, mă bucură nespus succesul înregistrat, având în vedere că, faţă de alte filiale judeţene, filiala noastră dotare nu prea are, mijloc de transport nu prea are, susţinere de la autorităţi nu prea are, sediu în refacere are… situaţii generate şi de faptul că în ultimii 6 ani filiala noastră a existat doar cu numele. Experienţa de a concura si interactiona cu alte sute de mici salvatori şi a ieşi printre cei mai buni este una dorită de toţi participanţii la orice competiţie, cu atât mai mult una naţională. Rezultatul arată atât munca depusă de echipa de voluntari a filialei, cat şi cea a echipajului de la Drăgăşani. Sper că o să atragem atenţia celor ce pot şi celor ce sunt îndreptăţiţi conform legii în a ajuta actiunile filialei şi să aducem Crucea Roşie Vâlcea lângă toţi vâlcenii, lângă toţi micii salvatori… acolo unde îi e locul” – a declarat Directorul filialei Vâlcea – Ion Cherăscu.