Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medicul-erou Radu Zamfir, nou transplant la Sibiu după accident

Medicul-erou Radu Zamfir şi-a reluat îndeletnicirile profesionale, întorcându-se în sala de operaţie în ziua de joi, 30 ianuarie a.c. După prima intervenţie chirurgicală, efectuată la Fundeni, Radu Zamfir a pornit spre Sibiu, în prima sa misiune de salvare de vieţi, de la accidentul din Munţii Apuseni. .

A urcat din nou în avion ca să ajungă rapid la donatorul pentru care familia şi-a dat acceptul să îi fie prelevate organele, de data aceasta la Sibiu.

Mai multe vieţi care depind de transplanturi de ficat sau de rinichi pot fi astfel salvate, pentru că doctorul Zamfir a decis să meargă mai departe, în echipă cu ceilalţi medici, mai uniţi şi mai puternici. Devotamentul faţă de meserie contează şi pe viitor mai mult ca orice, iar medicul Radu Zamfir îşi respectă cu sfinţenie jurământul pe care l-a luat faţă de pacienţii săi. „Cand iesim din sala, am primit o veste, ca exista un donator la Sibiu si ne vom organiza sa mergem sa facem o prelevare de ficat.”, a spus medicul Zamfir.

Medicul Zamfir a asigurat că, dacă fratele Aurei Ion, tânăra care a murit după accidentul din Apuseni, va dori să se facă doctor, îl va susţine.”I-am zis că dacă vrea sa facă lucrul asta, e o idee inteleapta”, a spus Zamfir. Întrebat de reporter dacă o să-l susţină, medicul a răspuns afirmativ: „Da, dacă o să-şi dorească, cum să nu?