Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medic din Vâlcea, reacție adversă rară la vaccinul anti-COVID-19: paralizie temporară facială

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost înregistrată o reacţie adversă rară – paralizie temporară facială – după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer. Reacţia s-a înregistrat la o femeie din Vâlcea, medic, care în prezent este într-o stare de sănătate bună.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”, a arătat Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, în acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

„Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri”, a precizat Ministerul Sănătății.

Pacienta vaccinată este medic ORL, în Râmnicu Vâlcea, în vârstă de 32 de ani, potrivit site-ului arenavalceana.ro

În cursul acestei săptămâni, la rapelul pentru vaccin anti-Covid-19, un medic din Vâlcea a prezentat o reacție adversă îngrijorătoare: paralizie facială temporară și inconștiență. Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, doctorița care s-a confruntat cu aceste efecte adverse este medic ORL și nu figurează cu probleme de sănătate. Este vorba de o doctoriță tânără, scrie Arena Vâlceană, ceea ce face ca îngrijorarea colegilor ei să sporească cu privire la siguranța vaccinurilor anti-Covid.

Deși și-a revenit destul de repede după efectele resimțite la rapel, medicul s-a prezentat de urgență la o unitate spitalicească privată în vederea unor investigații suplimentare. În momentul de față, se așteaptă un comunicat oficial din partea conducerii Spitalului Județean Vâlcea și DSP.