Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Informare de presă privind situația COVID-19, în Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 8.612 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și au fost înregistrate 115 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 168 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 32 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 119 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 32 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore a fost internată în spitalele din Vâlcea o persoana confirmată pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 6.949 din cele internate în
unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 32.769 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 22.722 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. In total au fost realizate 55491 de teste in judetul Valcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 68 de decizii de izolare și 67 de decizii de carantină, în prezent, 717 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 477 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.