Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎNCĂ O AMENDĂ pentru Spitalul Judeţean Vâlcea!

Spitalul Judeţean Vâlcea, acuzat că nu a organizat licitaţii pentru achiziţia de medicamente şi materiale sanitare, este obligat să plătească o amendă de 160.000 de lei dată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Spitalul din Vâlcea a contestat sancţiunea, dar a plătit 80.000 de lei în 48 de ore. Dacă ANRMAP sau instanţa de judecată decide că unitatea sanitară trebuie să plătească amenda, directorul Mihăiţa Creţulescu, dar şi şefii de la Achiziţii Strigoiu şi Voicu devin buni de plată. Vor achita amenda din buzunarele proprii.

„Amenda a fost pentru că cei de la ANRMAP au concluzionat că nu se justifică urgenţa procedurilor de achiziţie de medicamente şi materiale sanitare, de negociere fără publicarea unui anunţ. Au fost nişte achiziţii acum doi ani pe mai multe produse. Au fost situaţii de urgenţă, a trebuit să se achiziţioneze prin negociere, iar dumnealor au considerat că nu se justifica urgenţa. Amenda a fost contestată direct la ANRMAP. Noi sperăm că ANRMAP-ul ne va da câştig de cauză, am mai trimis documente în plus, care susţin urgenţa procedurilor.

Am achitat 80.000 de lei, la jumătate, în 48 de ore. Dacă ni se admite contestaţia, banii se recuperează, iar dacă nu se va face un audit intern pentru a se stabili persoanele vinovate, care vor şi achita amenda”, ne-a declarat directorul interimar Mihăiţa Creţulescu.

Aceasta este cea de-a doua sancţiune primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce CAS Vâlcea a sancţionat Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu suma de 175.000 de lei pentru că pacienţii erau obligaţi să-şi medicamente din afara spitalului.