Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fii eroul din umbră! Poţi dona celule stem pentru a da unui om şanse la viaţă. CAMPANIA se desfăşoară şi în RÂMNICU VÂLCEA

În perioada 9-17 septembrie 2017 are loc campania „Donează o șansă la viață”, care își propune creșterea informării cu privire la donarea de celule stem hematopoietice, respectiv conștientizarea importanței înscrierii în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Mesajul este simplu: „Fii Eroul din umbră”.

Campania, desfășurată cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, marcată în 16 septembrie 2017, se va derula la nivel național, în 15 orașe, printre care și Timișoara. Campania se va derula la Arad, Bacău, Brezoi, București, Caracal, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Slobozia, Târgu Mureș și Timișoara.

În toate orașele vor avea loc activități de informare în legătură cu ce presupune donarea de celule stem hematopoietice și de promovare a înscrierii în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, pentru creșterea numărului de posibili donatori.

„Doar în aproximativ 30% din cazurile de pacienți cu leucemii, limfoame, anemii aplastice sau alte boli hematologice grave, care au indicație de transplant de celule stem hematopoietice (transplant medular) se găsește un donator compatibil în rândul membrilor familiei. În cazul celorlalți, identificarea unui donator neînrudit, prin intermediul registrelor de donatori voluntari, poate fi singura șansă la viață. Pentru pacienții români a căror viață depinde de transplantul de celule stem hematopoietice, dezvoltarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice înseamnă șanse mai mari de găsire a unui donator compatibil, dar și un timp mai redus de așteptare de la identificarea donatorului până la realizarea procedurii de transplant”, transmit reprezentanții Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

Fii și tu Eroul din umbră și poți să ajuți un om să trăiască! Prin înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice poți oferi unui pacient o șansă la viață!

„Este foarte important să conștientizăm că fiecare dintre noi ar putea să salveze o viață! Poate că nu ne gândim că am putea să fim chiar noi una dintre persoanele ale căror destine sunt condiționate de un transplant de celule stem, iar șansa noastră la viață să fie găsirea unui donator prin intermediul rețelei internaționale de registre cu donatori voluntari de celule stem hematopoietice și la care este conectat și Registrul din România. Fii Eroul din umbră! Oferă o șansă la viață celor care luptă pentru fiecare clipă. Prin intermediul acestei campanii dorim să oferim mai multe informații despre ce presupune să fii donator de celule stem hematopoietice și despre cât de important este să te înscrii în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice”, a declarat dr. Aurora Dragomirișteanu, directorul General al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Organizatorii campaniei sunt reprezentanții Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, iar managementul acestei campanii este asigurat de Sănătatea Press Group.