Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Excesele care favorizează apariţia cancerului

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a aratat ca pentru aparitia unor diverse forme de cancer, este responsabila carnea rosie si produsele din aceasta carne, numai daca sunt consumate in exces si sunt tratate cu diverse substante chimice.

Mai multi factori pot determina aparitia cancerului si printre ei sunt si cei alimentari. Dar, pentru a declansa un cancer, trebuie sa consumi carne in exces, aceasta insemnand de exemplu, doua kilograme de salam picant pe care il mananci in fiecare zi timp indelungat.

O carne care este tratata cu diverse substante chimice si care trece de controlul sanitar-veterinar sau un preparat care nu a respectat reteta, poate determina aparitia unui cancer cand le consumi un timp indelungat.

„Nu putem pune strict in spinarea carnii rosii si a preparatelor din carne aceasta problema, pentru ca organismul uman isi ia proteina cea mai valoroasa in primul rand din carne, din lapte si abia dupa aceea din legume si fructe. Cancerul are cauze multiple printre care si alimentatia poate fi o cauza”, a explicat Vladimir Manastireanu, fost presedinte al Autoritatii Sanitar-Veterinare, de profesie medic veterinar.