Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: Un nou caz de persoană infectată cu virusul SARS-COV-2

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 23 iunie, se prezintă astfel: 30 de persoane în carantină instituționalizată, 2.010 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și nouă persoane diagnosticate pozitiv cuvirusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

De la ultima informare de presă, s-a înregistrat un caz nou de infecție cu SARS-CoV-2, fiind vorba de o persoană care în momentul de față este internată într-o unitatesanitară din alt judet, cu o formă ușoară de boală. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea ademarat deja ancheta epidemiologică în acest caz, a stabilit contacții apropiați ai persoanei diagnosticată pozitiv și a dispus măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției.

De asemenea, 32 dintre persoanele confirmate până acum în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o persoană se află internată într-un spital din alt județ.

„Facem precizarea că lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor decarantină/izolare a fost actualizată ieri de către Comitetul Național pentru Situații deUrgență, astfel că, începând de astăzi, sunt exceptate de la carantină/izolare și persoaneleasimptomatice care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriuleuropean al Franței (Franța metropolitană).

Reamintim că persoanele care vin în țară dinstate care nu se regăsesc pe lista respectivă au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării instituționalizate (la cerere) chiar dacă tranzitează țări care sunt exceptate” ne transmit reprezentanții DSP Vâlcea.