Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: În prezent, în unitățile sanitare din Vâlcea se află internate 78 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.405 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 78 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 25 sunt asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 48 au forme medii și 5 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea opt persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 585 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 13.971 de teste. În ultimele 24 ore, au fost înregistrate și 300 de buletine negative.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 18 decizii de izolare și 28 de decizii de carantină, în prezent, 425 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 220 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).