Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: Focar SARS- CoV-2 în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică 1 Băbeni. 27 de cazuri

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.296 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 91 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 26 sunt asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 61 au forme medii și 4 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 10 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 368 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 ore, a fost depistat un focar SARS- CoV-2 în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică 1 Băbeni din cadrul DGASPC Vâlcea. Până în acest moment, focarul înregistrează un număr de 27 cazuri (20 beneficiari și 7 cazuri salariați ai centrului – un asistent medical și 6 din cadrul personalului auxiliar). Astăzi, o echipă DSP Vâlcea s-a deplasat în centru pentru evaluarea situației și a făcut recomandări în vederea evitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 la alți beneficiari și salariați. Un medic din cadrul SJU Vâlcea – Secția Boli Infecțioase s-a deplasat în vederea evaluării clinice a beneficiarilor cu test pozitiv. Începând de mâine, beneficiarilor pozitivi li se vor efectua și investigații paraclinice.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 12.903 de teste. În cursul zilei de azi au fost înregistrate și 344 de buletine negative.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 60 de decizii de izolare și 102 decizii de carantină, în prezent, 494 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 211 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).