Acasă Sănătate DSP VÂLCEA: Focar la Secția Cardiologie a Spitalului Județean Vâlcea

DSP VÂLCEA: Focar la Secția Cardiologie a Spitalului Județean Vâlcea

Până la data de 17 august 2020, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 862 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 42 dintre acestea fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore.

În ultimele zile, a fost înregistrat și un focar de infecție cu SARS-CoV-2 la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, secția Cardiologie, unde în momentul de față sunt confirmate 13 cazuri pozitive: 9 pacienți și 4 angajați din rândul personalului medico-sanitar și de îngrijire. Pacienții cu rezultat pozitiv au fost transferați către secția de Boli infecțioase sau către Spitalul Orășenesc Horezu (spital suport COVID-19). Pentru un pacient a fost solicitat transferul către o unitate sanitară de rang superior.

Menționăm ca secția de Cardiologie este închisă timp de 14 zile, până în data de 28.08.2020, timp în care, pe sectie, se vor asigura doar urgențele majore, consultațiile pacienților cu afecțiuni cronice urmând să se realizeze în ambulatoriu. În cadrul secției s-a realizat dezinfecția spațiilor, iar Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale din cadrul SJU Vâlcea va realiza o reinstruire a personalului de pe secție cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

În perioada 14-16 august, au fost înregistrate și două cazuri pozitive SARS-CoV-2 în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea, fiind vorba de doi agenți de poliție.

De asemenea, în perioada 14-16 august, a fost înregistrat un deces, numărul persoanelor pozitive care au decedat de la debutul pandemiei și până acum ajungând la 24.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 111persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice sau cu forme ușoare, 63 au forme medii și 4 sunt internate în secția ATI. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 10 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 237.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 9.500 de teste. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 29 de decizii de izolare și 18 decizii de carantină, în prezent, 407 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 46 de persoane se află în izolare(anchetă epidemiologică).

Săptămâna trecută, în vederea verificării respectării prevederilor Legii 55/2020, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a efectuat 25 de controale în spații de alimentație publică, unități de cazare, unități desfacere, depozite alimente, cabinete medicale individuale, precum și într-o bază sportivă, la o piscină exterioară, un ștrand, un izvor cu ape minerale și în trei autogări.În urma acestor verificări au fost aplicate patru sancțiuni.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.