Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: 43 de cazuri noi COVID-19 și 5 decese, în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 6.090 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 61 de decese. Ieri, 9 noiembrie, DSP Vâlcea ne anunța că au fost confirmate 6.047 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și au fost înregistrate 56 de decese. Persoanele decedate se aflau în evidență și cu alte afecțiuni medicale.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 194 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 40 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 138 au forme medii și 16 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 54 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.168 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 26.308 teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 18.217 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 128 de decizii de izolare și 128 de decizii de carantină, în prezent, 1.150 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 755 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).