Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: 207 persoane confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se află internate în spitalele din județ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 12.418 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 229 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 207 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 20 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 170 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 22 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.837 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 49.651 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 33.863 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 83.514 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 69 de decizii de izolare și 41 de decizii de carantină, în prezent, 520 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 431 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). 

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.