Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: 129 persoane confirmate pozitiv COVID-19 se află internate, în prezent, în unitățile sanitare din Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.372 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 165 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 129 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 104 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 16 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Vâlcea, a fost internată o singură persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.768 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 39.192 de teste prin tehnica RT-PCR.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 33 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină, în prezent, 502 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 365 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.