Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: 128 persoane confirmate pozitiv COVID-19 se află internate în spitalele din județ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.617 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 175 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 128 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 10 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 106 au forme medii și 12 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.773 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 40.399 de teste prin tehnica RT-PCR.

De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 28.441 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 68.840 de teste în judetul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 43 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină, în prezent, 495 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 344 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm că datele sunt în continuă dinamică.