Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dosarul Electronic de Sănătate a redevenit funcțional

Din data de 25 noiembrie 2021, noua versiune a Dosarului Electronic de Sănătate a funcționat în regim de testare, în condiții de maximă siguranță a datelor, cu respectarea confidențialității informațiilor medicale pe care le cuprinde.

Începând cu data de 15 decembrie, DES are toate funcționalitățile testate și disponibile online.

Noua versiune a creat posibilitatea ca oricine dorește să își poată anonimiza datele cuprinse în DES, ulterior anonimizării fiind păstrate în sistem doar informații statistice, care nu pot fi atribuite unei persoane. Informații complete privind procedurile de anonimizare/ieșire din anonimizare pot fi accesate pe site-ul CNAS, la adresa https://cnas.ro/dosar-electronic-de-sanatate/ .

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate va depune toate eforturile pentru a obține, până la finalul acestui an sau anul următor, finanțare europeană pentru extinderea Dosarului Electronic de Sănătate la toate tipurile de servicii medicale, astfel încât acest instrument să oglindească cât mai fidel starea de sănătate a persoanei care decide să constituie propriul dosar. Implementarea acestui proiect va reprezenta o revoluție în sectorul sanitar românesc, pentru că va scurta mult timpii de anamneză și de reluare a istoricului pacientului, crescând calitatea actului medical și a diagnosticului”, a declarat conf. dr. Adela Cojan, președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.