Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

“Donează o şansă la viaţă!”, campanie de promovare a donării de celule stem şi în Râmnicu Vâlcea

Sute de vâlceni s-au înscris în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem. În weekendul trecut, toate Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară au organizat o campanie de donare de celule stem. Evenimentul s-a desfăşurat sâmbăta trecută şi în River Plaza Mall. Campania s-a numit “Donează o şansă la viaţă” şi a avut ca scop informarea cetăţenilor sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 – 45 de ani asupra importanţei donării de celule stem hematopoietice. La acţiunea din Râmnicu Vâlcea, pe lângă simplii cetăţeni, au fost prezenţi reprezentaţi ai autorităţilor locale, printre care subprefectul Aurora Gherghina, doctorul George Bârzan, primarul Gheorghe Udubae, medicul Letiţia Badea, dar şi vicepreşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Amalia Teodorescu.

„Suntem la un eveniment foarte important aici la Mall: „Donează o şansă la viaţă”. Cred că asemenea acţiuni sunt binevenite pentru noi toţi. Mai devreme sau mai târziu, s-ar putea ca şi noi să avem nevoie de un donator care să doneze celule stem pentru sănătatea noastră sau pentru o persoană dragă nouă. ÎI felicit pe organizatori şi mă rog la Dumnezeu să le dea sănătate.” a declarat Aurora Gherghina în cadrul evenimentului.

Primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Udubae este preşedintele Organizaţiei Donatorilor Voluntari de Sânge din Vâlcea. Şi acesta a vorbit despre importanţa donării de celule stem: „Sunt preşedintele Organizaţiei Donatorilor Voluntari de Sânge din Vâlcea şi ori de câte ori este nevoie intervin cu echipa, formată numai din donatori voluntari, cu o maşină care este personală, acolo unde apar persoane care vrea să doneze. Lângă această echipă lucrez de 8 ani şi chiar dacă am o vârstă, voi rămâne alături de cei care au nevoie de noi.”, a declarat Gheorghe Udubae.

Pe plan local, cel puţin doi copii au nevoie de transplant cu celule stem. Unul dintre cei mici suferă de leucemie.