Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

DEZVĂLUIRI INCENDIARE în cazul medicului AGRESOR Ploscaru, care i-a tăiat gâtul cu bisturiul unui coleg de breaslă

Foto: Vocea ValciiCaz halucinant la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Medicul chirurg Constantin Ploscaru i-a tăiat gâtul cu bisturiul colegului său, chirurgul Emil Bărbulescu, pe fondul unor conflicte mai vechi, existente între cei doi.

Imediat, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea s-au deplasat la faţa locului, însă mare le-a fost mirarea când au realizat că medicul care a produs incidentul se ascunde de ei prin spital.

Cosmin Bunea de la Etalon TV a surprins momentul în care doctorul Ploscaru încerca să fugă de oamenii legii. După o urmărire prin spital, poliţiştii au reuşit să-l abordeze pe Ploscaru chiar la intrare, rugându-l să-i însoţească pentru stabilirea primelor date ale anchetei.

Prima întrebare a poliţiştilor adresată lui Ploscaru s-a referit la bisturiu, întrebându-l unde se află bisturiul cu care l-a tăiat la gât pe Bărbulescu. Oamenii legii aveau informaţia că Ploscaru aruncase bisturiul pe geam.

Ploscaru, audiat ore întregi la Parchet

După cercetarea preliminară la faţa locului, medicul Constantin Ploscaru i-a însoţit pe anchetatori la sediul poliţiei judeţene, pentru declaraţii. Ore întregi, Ploscaru le-a explicat poliţiştilor ce s-a întâmplat în sala de operaţii şi cum a ajuns să-l taie la gât cu bisturiul pe medicul Bărbulescu.

Astfel, Ploscaru le-a povestit anchetatorilor că a existat într-adevăr un conflict între ei, certându-se deoarece fiecare dintre ei doreau să folosească sala de operaţii.

Medicul Constantin Ploscaru efectua în sala de operaţii de la Spitalul Judeţean o intervenţie chirurgicală la un pacient, diagnosticat cu chist sebaceu, regiunea dorsală. Către finalul operaţiei, în sală a intrat medicul Bărbulescu, care i-a reproşat lui ploscaru că foloseşte sala de operaţii pentru intervenţii minore.

A avut loc o ceartă, iar lucrurile au degenerat în momentul în care Ploscaru l-a tăiat la gât cu bisturiul pe Bărbulescu. Chirurgul rănit a avut parte imediat de îngrijire medicală, diagnosticul fiind acela de plagă tăiată în regiunea cervicală, pe claviculă.

PARCHETUL JUDEŢEAN VÂLCEA: Chirurgul Ploscaru, acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR!

Parchetul Judeţean Vâlcea confirmă informaţiile în exclusivitate prezentate de Vocea Vâlcii în cazul incidentului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea dintre medicii chirurgi Constantin Ploscaru şi Emil Bărculescu, când Ploscaru l-a tăiat la gât cu bisturiul pe colegul său, încadrând fapta chirurgului Ploscaru la tentativă de omor.

“La data de 16.01.2016, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor privind incidentul din aceeași dată de la Spitalul Județean Vâlcea, în urma căruia un medic a suferit o plagă prin înjunghiere.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică în legătură cu împrejurările de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză”, se arată în comunicatul primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Doctorul Ploscaru, REŢINUT pentru 24 de ore

Târziu în noapte, după miezul nopţii, medicul Constantin Ploscaru a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. Chirurgul Ploscaru este cercetat pentru tentantivă de omor, care a avut drept urmare rănirea unui medic, diagnosticat cu plagă prin înjunghiere.

Urmează ca în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie 2016, medicul Constantin Ploscaru să fie prezentat instanţei de judecată, care se va pronunţa dacă acesta va primi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.