Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: theguardian.com

DEZGUSTĂTOR! Carnea din hamburgeri conţine fecale

Foto: theguardian.comPotrivit unor date publicate de revista Consumer Reports, carnea folosită pentru prepararea celebrilor hamburgeri conţine fecale.

Studiul a fost realizat analizând compoziţia a 171 de kilograme de carne, din 26 de oraşe americane. Acest rezultat se explică din cauza că, în momentul sacrificării, apoi al procesării, materiile fecale nu sunt eliminate, ele rămânând pe pielea animalelor sau în intestine.

Consumer reports ne atrage atenţia că excrementele pot să dispară de pe suprafaţa cărnii, dacă aceasta nu este tocată. Numai că în momentul în care carnea este tocată, excrementele rămân în interiorul ei şi nu este eliminate de temperatura ridicată la care este supusă carnea.

De asemenea, din cauză că majoritatea cărnii provine de la animale hrănite cu antibiotice, în doze mai mari sau mai mici, carnea conţine numeroase bacterii, printre care amintim de E. Coli, salmonella sau stafilococul auriu. Aceste bacterii sunt surse de infecţie sangvină şi urinară. În America, sunt peste 1 milion de cazuri de infecţii alimentare anual, tocmai datorită acestui preparat culinar apreciat.

Specialiştii ne spun că este o diferenţă între carnea industrială și carnea bio. Prima conţine 80% dintre cazuri cel puţin două tipuri de bacterii, față de sub 40%, în cazul cărnii de vită bio. Carnea industrială provine de la animalele care sunt hrănite cel puţin trei luni pe an cu porumb sau soia şi cărora li se administrează antibiotic şi hormoni de creştere (acesta din cauză că fermierii obţin un profit mai mare având costuri puţine).