Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De la 1 iulie, intră în vigoare cataloage cu preţurile medicamentelor

Catalogul Naţional al Medicamentelor (CANAMED) va fi publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, iar de la 1 iulie 2015 va şi intra în vigoare.

În prima etapă vor fi publicate 100 de produse, care nu au alternativă terapeutică, iar conducerea Ministerului Sănătăţii susţine că, mai mult ca sigur, nu vor exista bolnavi afectaţi de lipsa vreunui medicament prin intrarea în vigoare a noilor cataloage. Dacă se va întâmpla acest lucru totuşi, cazurile vor fi rezolvate în regim de urgenţă.

„Astăzi (19 iunie 2015 – n.r.) dăm drumul ordinului privind CANAMED-ul şi probabil că va fi publicat luni şi va intra în vigoare începând cu 1 iulie. Noi am găsit într-o primă etapă peste 100 de produse care nu aveau alternativă terapeutică. Am solicitat instituţiilor abilitate – CNAS şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale – să ne spună dacă au avut consum pentru acestea şi dacă avem alternative.

Am constatat că avem alternativă şi cred că în jur de 100 de produse din 120 nici măcar nu erau consumate, deci, probabil că erau produse înregistrate în nomenclatorul ANMDM, dar nu au fost comercializate în România” – a declarat Mihaela Udrea, director Ministerul Sănătăţii, citată de Agerpres.