Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conopida – cea mai sănătoasă legumă

Conopida este, fără îndoială, una dintre cele mai sănătoase legume, oferind organismului numeroase beneficii, lăudată de nutriţionişti pentru calităţile sale impresionante.

Mai jos avem listate câteva dintre numeroasele beneficii ale conopidei:

• Are în compoziţie un cocktail de antioxidanţi preţioşi precum betacaroten, quercitină, kaempferol şi acid caffeic. Vasta gamă de antioxidanţi scade riscul apariţiei stresului oxidativ şi a inflamaţiei cronice, pe fondul căreia apar probleme precum diabetul, obezitatea, boala Crohn şi artrita.

• Face parte din familia legumelor crucifere, înrudită cu broccoli, spanacul şi varza. Legumele crucifere au un potenţial detoxifiant incredibil, declanşând procesul de apoptoză în celulele bolnave, previn dezvoltarea tumorilor şi sunt inamicul cel mai puternic al radicalilor liberi. Consumul săptămânal de legume crucifere ne poate proteja împotriva cancerului şi ne menţine întregul organism sănătos.

• Conopida este o sursă excelentă de vitamina C, în doar 100gr de produs avem 80% din necesarul zilnic acoperit. De asemenea, întreaga gamă de vitamine B este prezentă în conopidă.

• Se află pe lista celor mai alcalinizante ingrediente, ajutând la reglarea PH-ului în corpul nostrul. Este necesar să consumăm alimente alcalinizante pentru a combate efectele mâncărurilor acide şi pentru a preveni sau remedia acidoze. Într-un mediu acid, tumorile, fungii şi bacteriile se dezvoltă mai rapid şi mai agresiv. O dietă alcalină ar putea ameliora anumite infecţii fungice, alergii, inflamaţia cronică şi probleme digestive.

• Are potenţial imunomodulator şi astfel ne protejează împotriva infecţiilor şi virusurilor. Studii recente au scos la iveală potenţialul incredibil al unui compus unic din legumele crucifere, pe nume DIM (Di-indolyl-methan), de a acţiona împotriva HPV-ului.

• Conopida este una din legumele pe care trebuie să le incluzi în dietă dacă întâmpini probleme digestive, deoarece are în compoziţie o cantitate ridicată de fibre (9gr per 100gr de produs). Pe lângă fibre, în conopidă mai găsim şi sulforfan, compus care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare din flora intestinală şi previne dezvoltarea H.Pylori.