Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Colgate România și voluntarii Crucii Roșii învață 5.500 de copii din judetul Vâlcea cum să aibă o igienă orală corectă

Râmnicu Vâlcea 11 Martie 2017 – Programul Școlar Colgate, un amplu demers educațional al companiei Colgate-Palmolive România, a ajuns în judetul Vâlcea. Luna aceasta, elevii din clasele primare din Vâlcea vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii și de la reprezentantii Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în țara noastră, ajungând în acest an la cea de-a 25-a ediție. Din 1993, de la lansarea programului în România, 5.660.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală.

Începând din anul 2015, Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară. Anul trecut, aproximativ 150.000 de copii din 30 de judete au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Rosii si de cadre didactice. Peste 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tară, Colgate va ajunge în alte 10 judeţe în aceasta primavara, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși.

Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

La finalul lecțiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuţă si pasta de dinti, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic și produse Protex pentru igiena mâinilor.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară care funcţionează neîntrerupt din 1876, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

Educaţia pentru sănătate reprezintă o componentă esenţială în îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei. Campaniile de educaţie pentru sănătate ale Crucii Roşii au contribuit de-a lungul anilor la prevenirea şi combaterea unor epidemii prin informarea populaţiei asupra comportamentelor igienico-sanitare adecvate tipurilor de maladii cu care societatea s-a confruntat şi se confruntă.

Unitatile scolare au fost selectate cu sprijinul direct al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, incat mai mult de jumatate dintre elevi vor fi din mediul rural.

Astfel, toti elevii din clasele: pregatitoare pana la IV-a din localitatile: Băile Olănesti, Băbeni, Boişoara, Brezoi, Călimaneşti, Cîineni, Copăceni, Costeşti, Drăgasani, Horezu, Lăpuşata, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Orleşti, Păuşeşti-Măglaşi, Perişani, Râmnicu Vâlcea ( Sc. Nr. 4; Sc. Nr.5; Sc. Colonie; Sc. “I. Gh.Duca”, Liceul de Arte; Sc. Nr. 13); Sineşti, Stroeşti, Tetoiu, Vaideeni, Vlădeşti, Voiceştivor fi printre cei 5500 de beneficiari (2000 urban si 3500 rural).