Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

Chirurgul Ignat: Ploscaru are DEVIAŢII comportamentale!

Foto: Vocea ValciiCazul doctorului Ploscaru, care i-a tăiat gâtul cu bisturiul colegului său, Emil Bărbulescu, scoate la iveală detalii incredibile din interiorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Şeful secţiei de Chirurgie, chirurgul Didi Ignat, a fost singurul care a avut curajul să pună piciorul în prag în ceea ce-l priveşte pe Ploscaru. Majoritatea medicilor se temeau de reacţiile lui Ploscaru şi evitau să intre în conflict direct cu el.

Fiind şeful său direct, şi de-a lungul timpului, intrând în conflict cu Ploscaru doar pentru simplu fapt că erau colegi de serviciu, medicul Didi Ignat a considerat că este spre binele pacienţilor să ia măsurile pe legea i le permite în ceea ce-l priveşte pe Constantin Ploscaru.

Astfel, în calitatea sa de medic şef de secţie în baza OMS 870/2004, art. 44, alin. 1, Ignat trebuia să alcătuiască graficul de gărzi, pe care medicii le fac, apoi graficul fiind aprobat de conducerea spitalului.

Chirurgul Ignat a făcut acest grafic, iar doctorului Ploscaru i-a repartizat o singură gardă pe lună, obligatorie conform legii. Cum Ploscaru avea vizat de la medicina muncii carnetul de muncă, pentru perioada septembrie 2015 – septembrie 2016, că este apt, din toate de vedere de muncă, doctorul Ignat a fost obligat să-i repartizeze o gardă.

Doctorul Ploscaru s-a arătat revoltat de acest lucru şi i-a făcut plângere lui Ignat, la Consiliul Judeţean, forul tutelar al spitalului.

Cei de la Consiliul Judeţean nu au apucat să-i răspundă lui Ploscaru, însă au cerut un punct de vedere conducerii spitalului judeţean Vâlcea. Vineri, 15 ianuarie 2016, la Consiliul Judeţean Vâlcea a fost trimis punctul de vedere, care conţine opinia chirurgului Didi Ignat despre această situaţie. „Deviaţiile comportamentale ale doctorului Ploscaru m-au determinat să nu-i acord mai mult de o gardă doctorului Ploscaru”, explică medicul şef de secţie Chirurgie în punctul de vedere trimis către Consiliul Judeţean Vâlcea.