Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chiar dacă este o staţiune tranzitată de mii de turişti, farmacia din Voineasa nu are contract cu CAS Vâlcea

La nivelul judeţului Vâlcea, la data de 30 iunie 2016, situaţia contractelor încheiate cu furnizorii de medicamente se prezenta astfel:

– 67 de contracte încheiate cu furnizorii de medicamente şi materiale sanitare pentru tratamentul ambulatoriu, din care:

• 43 în mediul urban
• 24 în mediul rural

– 134 de farmacii din cadrul societăţilor comerciale farmaceutice în contract din care:

• 81 în mediul urban
• 55 în mediul rural

– 33 puncte de lucru (oficine locale de distribuţie).

Localităţile fără farmacii în contract cu CAS Vâlcea sunt: Voineasa, Dăeşti, Pesceana, Stăneşti, Guşoeni şi Voiceşti. Pe lista figura şi Boişoara însă, conform declaraţiilor doctorului Dumitru Hobeanu, i-a fost aprobat contractul cu CAS.

“Înfiinţarea unei farmacii este o afacere privată care se face de către un farmacist sau lanţ de farmacii, se ia aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru că numărul de farmacii dintr-o localitate este strict legat de numărul populaţiei. Şi în Voineasa ar putea să mai existe o farmacie care să intre în contract cu CAS. (…) Nu ştiu din ce motive actuala farmacie nu vrea să încheie contract cu CAS în condiţiile în care nu avem nicio restanţă. O să încerc să discut personal cu proprietarului şi să-i explic că s-a simplificat foarte mult procedura de decontare. Vă promit că data viitoare când ne întâlnim o să vă spun dacă am reuşit să îl conving, sau nu.” a declarat preşedintele CAS Vâlcea, Dumitru Hobeanu în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic din data de 26.09.2016, desfăşurată la sediul Instituției Prefectului Județul Vâlcea.