Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce plante sunt bune pentru purificarea aerului şi menţinerea sănătăţii?

Studiile la nivel global au arătat că plantele pot reduce particulele de praf şi contaminanţi, precum formaldehida şi benzenul, care provin de la fumul de ţigară, vopsea, mobilier sau materiale de construcţie. Mai mult decât atât, plantele din ghivece puse în birouri pot contribui la reducerea oboselii, a stresului, durerilor de cap sau tusei angajaţilor. Iată care sunt cele mai bune plante pentru purificarea aerului şi îmbunătăţirea stării de sănătate:

Dracaena

Dracaena este o plantă tropicală, care nu are nevoie de foarte multă îngrijire, având nevoie chiar de mai puţină apă decât celelalte flori din aceeaşi categorie. Dracaena este caracterizată prin viaţă lungă şi creştere relativ lentă (aproximativ 10 cm pe an) şi este apreciată pentru frunzele ei frumoase, adesea pestriţe. Este una dintre plantele de apartament foarte căutate, întrucât contribuie la purificarea aerului din locuinţă. Aceasta absoarbe benzenul şi substanţele volatile din vopsele, lacuri şi adezive din atmosferă.

Crinul Păcii

Dacă vrei să îi dai locuinţei tale un aer tropical poţi alege să foloseşti în decorarea camerelor crinul Păcii. Această plantă ajută la reglarea nivelului interior al umidităţii, însă poate fi toxică dacă este ingerată. Prin urmare, este bine să alegi locul cu grijă dacă în casă sunt copii sau animale curioase.

Planta păianjen

Această plantă de apartament are frunzele lungi şi înguste, cu dungi verzi şi albe. Frunzele sunt asemănătoare cu picioarele unui păianjen. Pe lângă scopul său decorativ, această plantă este potrivită pentru îmbunătăţirea aerului din încăpere, absorbind 90% din monoxidul de carbon şi formadelhida în câteva zile.

Limba soacrei

Limba soacrei este una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate plante de apartament. Are frunze verticale, înalte şi groase, de culoare verde închis, şi au dungi orizontale şi pete mai deschise la culoare. Florile sunt mici, crem deschis şi au un parfum plăcut. Limba soacrei este una dintre plantele care ajută la purificarea aerului.