Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Buget de 4,7 miliarde lei pentru CAS Vâlcea în luna aprilie

Pentru luna aprilie 2014, bugetul alocat CAS Vâlcea pentru servicii medicale investigaţii paraclinice (analize medicale de laborator şi investigaţii de imagistica medicala) în ambulatoriu este de 475.000 lei, adică o creştere cu 25% faţă de primul trimestru al anului, respectiv o creştere cu 37,68% faţă de anul 2013.

În prezent nu se mai înregistrează liste de aşteptare la furnizorii de servicii medicale din judeţ, care sunt în relaţie contractuală cu CAS Vâlcea.

Pentru analize medicale de laborator se afla in derulare 8 contracte cu laboratoare private ale căror puncte de lucru sunt repartizate astfel: 6 laboratoare de analize medicale in municipiul Rm. Vâlcea, 2 laboratoare în Drăgăşani. La aceste unităţi sanitare se adaugă laboratorul de analize medicale din structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea (acreditat Renar din anul 2013) care furnizează în ambulatoriu analize asiguraţilor din judeţul Vâlcea.

Pentru imagistica medicală, se află în derulare 2 contracte în ambulatoriu pentru:

– radiologie generală, mamografie, osteodensitometrie – DEXA, tomografie computerizata – CT, rezonanţă magnetică nucleară – RMN cu SC Sanmed SRL;

– rezonanta magnetica nucleara – RMN cu SC Medvil PST SRL.

Tot pentru servicii de imagistică medicală în ambulatoriu, dar cu finanţare din fondul alocat pentru asistenţă medicală spitalicească, mai sunt în derulare următoarele contracte:

– radiologie generală, tomografie computerizată – CT, scintigrafie medicală, ecografie generală cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea;

– radiologie generală, tomografie computerizată – CT cu Spitalul Municipal Drăgăşani;

– radiologie generală, ecografie generală cu Spitalul Orăşenesc Horezu.

La capitolul servicii medicale de imagistică de înaltă performanţă, ca o noutate începând cu anul 2013, asiguraţii din judeţul Vâlcea pot beneficia de serviciul de imagistică medicala PET-CT, serviciu medical ce se efectuează şi se decontează numai dacă biletul de trimitere este însoţit de decizia de aprobare emisă de comisia de experţi de la nivelul CAS (la nivelul institutiei noastre, se intocmesc dosarele ce se analizeaza si se aproba de catre comisia de experti de la nivelul CNAS). Tariful decontat de casa de asigurari pentru un PET-CT este de 4.000 lei, iar furnizorii de servicii medicale care efectueaza aceste servicii medicale de imagistica de inalta performanta, sunt:

– SC Euromedic SRL Bucuresti (langa Spitalul Clinic Fundeni)

– SC Pozitron Diagnosztika Oradea;

– SC Oncocard Brasov;

Pentru a beneficia de servicii medicala de anatomie patologica, asiguratii din judetul Valcea, se pot adresa, fie ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, fie catre Cabinet Medical Individual dr. Balan Mariana din Rm. Valcea sau catre Cabinet Medical Individual dr. Chera Zenaida din Dragasani. In paralel, se deruleaza in judetul nostru Programul National de depistare precoce activa a afectiunilor oncologice (cancer de col uterin) ce se adreseaza tuturor femeilor cu varsta cuprinsa intre 25-64 ani, la care participa mai multi furnizori din judetul Valcea cu finantare de la bugetul Ministerului Sanatatii.

Pentru evaluarea anuala a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate, asiguratii din judetul Valcea, se pot prezenta pentru efectuarea de analize medicale in municipiul Rm.Valcea (la SC Rapitest Clinica SRL si la SC Medisim SRL) sau in municipiul Dragasani (la SC Binisan SRL).

In vederea efectuarii serviciilor medicale paraclinice, reamintim asiguratilor din judetul Valcea, ca, pentru a beneficia gratuit de servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, trebuie sa se prezinta la furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu CAS Valcea, cu urmatoarele documente:

• bilet de trimitere eliberat de medicii de familie/ medicii de specialitate din ambulatoriu aflati in relatie contractuala cu CAS Valcea;

• documente care atesta calitatea de asigurat (adeverinta de salariat, cupon de pensie, ajutor de somaj, etc);

• act de identitate.