Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bărbatul căzut în stradă lângă Ambulanţa Vâlcea, victima sistemului de sănătate

Directorul SAJ Vâlcea, Petre Duinea, susţine că nu poate face faţă tuturor solicitărilor din judeţ cu doar 8 echipaje zilnic. De aceea, el strigă disperat după ajutorul şi susţinerea autorităţilor judeţului.

Revenim cu noi informaţii în cazul bărbatului care a zăcut ieri întins pe stradă timp ce aproximativ 30 de minute, la doar câţiva metri de Ambulanţa Vâlcea, iar, în ciuda numeroaselor apeluri la 112, ambulanţa a întârziat să apară. Trecătorii s-au speriat atât de tare încât au crezut că omul va muri şi i-au aprins şi o lumânare la cap. Bărbatul se numeşte Gheorghe Milea, 71 de ani, şi, din fericire, el nu a murit, el fiind dus la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o plagă contuză la nivel occipital şi stabil hemodinamic. Primele concluzii ale ambulanţierilor au fost că omul era în stare de ebrietate, însă medicii de la UPU i-au făcut investigaţii amănunţite pentru a vedea de unde a survenit starea de leşin.
barbat cazut in strada 3
Problema a fost dezbătută în această dimineaţă în Comitetul Director al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea şi s-a ajuns la concluzia că problema este una de sistem. Directorul Petre Duinea susţine că SAJ Vâlcea nu mai poate face faţă numărului mare de solicitări zilnice cu doar 8 echipaje. De un an de zile a făcut zeci de adrese către Ministerul Sănătăţii, cerând să se suplimenteze numărul de personal la Ambulanţa Vâlcea, pentru că sunt peste 140 de solicitări zilnic, iar personalul medical este mult prea mic. „Este regretabil că s-a întâmplat aşa ceva. Vă spun sincer că ne confruntăm cu situaţia de a avea puţine echipaje de mult timp şi am făcut foarte multe solicitări. De multe ori, când avem zeci de solicitări şi nu mai avem nicio ambulanţă în curte, ne rugăm să nu avem un caz ca cel de ieri şi să nu putem ajunge la el. Nu este normal să se întâmpla aşa şi vă spun că am avea nevoie de 25 de oameni pentru a putea face faţă tuturor solicitărilor. În această perioadă am avut solicitări extrem de multe, ca niciodată. La cazul de ieri, am creat repede un echipaj dintr-un ambulanţier care abia venise de la Bucureşti şi o asistentă chemată de acasă. Bărbatul căzut avea o plagă contuză la nivel occipital cu o mică sângerare şi din câte mi-au spus colegii mei era şi în stare de ebrietate. Sigur, suntem uşuraţi că nu s-a întâmplat vreo nenorocire” – ne-a declarat Petre Duinea.

Ion Cîlea merge joi la Ministrul Sănătăţii şi va ridica problemele de la Ambulanţa Vâlcea
barbat cazut in strada 2
Printre cei care au făcut adrese către Ministerul Sănătăţii pentru a cere suplimentarea numărului de echipaje de la Ambulanţa Vâlcea a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Solicitările sale însă nu au avut sorţi de izbândă şi tocmai de aceea, el va merge din nou, joi, 27 martie a.c., la Ministerul Sănătăţii, acolo unde noul ministrul Nicolae Bănicioiu, pe lângă faptul că este pesedist, mai este şi vâlcean şi poate îşi îndreaptă privirile către judeţul nostru. „Doamne fereşte! Nu ştiam că s-a întâmplat aşa ceva! Acum mai mult ca niciodată o să insist la Ministerul Sănătăţii pentru Ambulanţa Vâlcea” – ne-a declarat Ion Cîlea.