Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENȚIE! Vezi aici ce trebuie să facă vâlcenii care se întorc din Italia

Ministerul Sănătății a anunțat care sunt măsurile în cazul românilor care se întorc acasă din Italia. Dacă nu au fost în zonele intrate deja în carantină (12 orașe), ei sunt nevoiți să stea acasă timp de 14 zile, într-o autoizolare.
În cazul în care în aceste zile s-au aflat în cele 12 localități închise din Italia, ei vor sta în carantină în spații special amenajate de către primării.

Cele 11 localități din Regiunile Lombardia si Veneto sunt: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano
Mai este încă o localitate Cumiana din regiunea Piemonte.
Persoanele care vin din China continentala sau din una din cele 12 localitati din Italia intra in carantina timp de 14 zile, in spatii special destinate in acest scop, imediat dupa revenirea in Romania.
Persoanele din alte localitati din Regiunile Lombardia si Veneto intra in auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea in Romania.
„S-a stabilit o atitudine diferențiată față de cei care vin din zonele de risc, din nordul Italiei, care vor fi izolați la domiciliu unde vor fi verificați pe parcursul celor două săptămâni de Direcția de Sănătate Publică. În situația în care pacienții vin din localitățile aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare cu acest virus, această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătății și a Ministerului de Interne și va fi difuzată la punctele de frontieră”, susține secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.