Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENȚIE! Pufuleții trebuie INTERZIȘI COPIILOR

Pufuleții sunt considerați snacksuri și ar trebui interziși, mai ales copiilor, nu doar adulților, din cauza lipsei de nutrienți. Pufuleții se obțin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleți.

Mai mult. aceștia conțin și aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare. Colorantul tatrazină, conținut în pufuleți, poate provoca chiar astm, eczeme ori urticarie.

Pufuleții reprezintă una dintre gustările preferate ale copiilor, sunt un adevărat pericol pentru sănătatea lor. Pufuleţii tradiţionali reprezintă o adevărată bombă atomică pentu rinichi, din cauza conţinutului mare de sare.

În alimentaţia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce să căuta. Prin urmare cu atât mai puţin pufuleţii săraţi. Însă nici în cazul celor mai mari nu sunt indicaţi, pentru că sarea poate duce la diverse afecţiuni cum ar fi hipertensiunea arterială şi pentru că sarea adăugată în alimentaţia copilului suprasolicită rinichii ducând la diverse afecţiuni ale acestora sau producând dezechilibre în organism. Nu este suficient să îi “scuturaţi bine” cum am mai auzit, că astfel le îndepărtaţi excesul de sare. Sarea este conţinută în compoziţia acestora, scrie a1.ro.