Acasă Sănătate ATENȚIE! Obezitatea duce la cancer

ATENȚIE! Obezitatea duce la cancer

gandul.info

gandul.infoObezitatea este pe punctul de a deveni principala cauza a cancerului in lume, detronand fumatul. Concluzia aparține unor cercetători britanici și americani care susțin că dețin dovezi conform cărora persoanele supraponderale riscă mai mult să se îmbolnaveasca de cancer. Mai mult, bolnavii de cancer, care mai sunt și supraponderali se vindecă mai greu de această cumplită boală.

Cercetătorii spun că kilogramele în plus fac posibilă apariția cancerului, dar și că afectează recuperarea celor care se tratează.

Statisticile arată că în prezent, 1 din 4 cancere mortale din Anglia se datorează fumatului, iar din cauza obezității se înregistrează unul la 20 de decese. Cercetătorii spun că peste 15 ani 73% dintre bărbați țși 63% dintre femeile care trăiesc în Marea Britanie vor fi supraponderali.

Deși încă nu au descoperit 100% cum grăsimea în exces favorizeaza apariția tumorilor maligne, legătura există în cazul cancerului la sân la femei și prostată la bărbați.

Lain Frame, cercetator: „Avem in organism un fel de „mesageri chimici” numiti hormoni, care, in mod normal, echilibreaza functiile organismului, dar care, in anumite conditii, pot favoriza divizarea mai rapida a celulelor canceroase.”, susține Lain Frame, cercetator.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.