Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Copiii nevaccinaţi nu vor mai fi primiţi la şcoală sau grădiniţă

Legea vaccinării, la care se lucrează în laboratoarele ministerului Sănătăţii prevede interdicţia de a mai fi primiţi la şcoală sau la grădiniţă Copiii care nu sunt vaccinaţi. Proiectul legislative urmează să intre luna viitoare în dezbatere publică.

Situația imunizărilor în România va fi reglementată printr-o nouă lege la care se lucrează în Ministerul Sănătăţii. În elaborarea noului act normativ s-a ţinut cont de numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării.

Una dintre obligaţiile care vor fi reglementate prin noua lege va fi necesitatea vaccinării copiilor. Dacă părinţii nu prezintă adeverinţa care să ateste vaccinarea, riscă ca micuţii să nu mai poată fi înscrişi la şcoală sau grădiniţă. De asemenea, părinţii care nu vor prezenta adeverinţele, pot primi amenzi.

Pentru elaborarea acestui act normativ, specialiştii Ministerului Sănătăţii beneficiază de sprijinul reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

În 2012-2013, România a înregistrat cea mai ridicată rată de incidenţă a rubeolei din toată Europa, de 27 de ori mai mare decât media europeană.