Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENȚIE! Controale la piscinele și ștrandurile din VÂLCEA

A venit vara cu temperaturi record, județul Vâlcea fierbând la peste 34 de grade, de câteva zile încoace. Canicula a pus stăpânire pe Vâlcea, iar oamenii de-abia așteaptă să facă o binemeritată baie la ștrand sau într-una din piscinele care funcționează în județul nostru. Aveți grijă, totuși, deși oferta este diversificată, inspectorii Direcției Sanitare Publice din Vâlcea au demarat controalele pentru a stabili dacă se îndeplinesc toate condițiile de igienă și dacă apa corepunde din punct de vedere calitativ.

”Controalele au început din această săptămână la piscinele și ștrandurile din Vâlcea. Este un ordin de prefect, se fac controale comune, DSP cu Protecția Consumatorului și inspectorii de la Prefectură. De azi, încep controalele și se vor recolta și probe de apă. De asemenea, sunt verificate și unitățile de alimentație publică. Vor fi verificări pe întreaga perioadă a sezonului estival. De asemenea, și taberele școlare vor fi controlate”, dr. Lorena Mărgăritescu, director executiv DSP Vâlcea.

Peste 15 complexe de agrement de tip ştrand sunt deschise în Vâlcea, cele mai multe fiind în municipiul Râmnicu Vâlcea, urmat de Călimăneşti şi Ocnele Mari. Complexul de Agrement Ștrand, cel mai mare din Râmnicu Vâlcea, este cunoscut şi căutat de turiştii din judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, cu precădere pentru bazinele cu apă sărată, adusă direct prin conducte din salinele Ocnele Mari.

În staţiunea Călimăneşti sunt trei complexe de agrement, cel mai mare fiind unul cu piscine cu apă termală, situat în punctul turistic Cozia.

Staţiunea Olăneşti are din acest an un modern complex de agrement de tip spa cu mai multe piscine în interior şi în exterior.

În Băile Govora, turiştii şi localnicii au la dispoziţie ştrandul cu apă iodurată.